Grundkurs: Mothman och andra flygande företeelser

mothman-2Tänk dig att du är ute med din man/ fru och ett annat par i en bil och kör sent på kvällen längs en vid denna tid mestadels öde väg. Det är den 15 november 1966. Långt fram på vägen ser du två röda lysen i skuggan vid en fabrik så du saktar ner i tron att det är en bil.
Det är ingen bil.
De lysande röda punkterna visar sig istället vara ögonen på ett stort ”djur”.  Djuret är människoliknande men större, runt två meter högt, och har vingar invikta mot ryggen.
Plötsligt nödig trampar du på gasen och försvinner från platsen.

En bit längre fram ser du samma varelse stå på en ås vid vägen och den här gången fäller den ut vingarna, skriker och börjar rusa efter bilen.
Du trampar gasen i botten men varelsen hänger på. Du ser den i backspegeln, ett vingspann på tre meter, de röda ögonen, fem cm i diameter, den glider över bilen…
Ända bort till stadsgränsen förföljer varelsen bilen innan den försvinner i natten.

Paren Scarberry och Mallette som var de som faktiskt upplevde detta uppsökte genast polisstationen för att rapportera vad de sett och malmannen, mothman, var ett faktum.

Det går inte gärna att nämna mothman utan att nämna Staden Point Pleasant i West Virginia, USA därför att det var här de mest kända iakttagelserna skedde. Hela situationen i Point Pleasant under det följande året var underlig. Somliga påstod sig få mystiska meddelanden från en Indrid Cold och malmannen sågs på allehanda platser, bl. a. på den ödesdigra bron Silver Bridge över Ohiofloden som kollapsade den 15 december 1967 och orsakade 46 människors död. En dyster avslutning på över ett år av mothman-iakttagelser.

Malmannen sägs vara mellan 180 cm 210 cm hög, grå eller brun i färgen och utan vanligt huvud. De berömda röda ögonen sitter ungefär vid nyckelbenen på en vanlig människa och den ska ha vingar som sticker upp ovanför kroppen.

Vittnens teckning av malmannen
Vittnens teckning av malmannen

Iakttagelser har även skett i Ohio, Illinois, Pennsylvania och andra stater, men också i Kanada, Europa och Asien.
Vissa tror att den förebådar katastrofer. En mothman sägs ha varit synlig I Tjernobyl alldeles innan olyckan 1986. Andra tror att den orsakar katastroferna.

Men mothman är inte det enda mystiska som förekommer i luften. Bevingade hominider lär ha setts av åtskilliga, bl. a. soldater i en skyttegrav under första världskriget. Andra underligheter är t.ex. ugglemannen i Cornwall, thunderbirds och flygande pterosaurier i USA.

Ugglemannen i Cornwall
Ugglemannen i Cornwall

Ugglemannen var en varelse som har vissa likheter med malmannen. Den ska ha setts i Cornwall i England 1976, 1989 och 1995 och ska ha varit manshög men ugglelik, silvergrå i färgen och ha haft upprättstående öron, röda ögon och två stora svarta klor på fötterna.

Thunderbird?
Thunderbird?

Thunderbirds är en legend bland de Nordamerikanska indianstammarna om en enorm fågel som skapar åska när den slår med vingarna. Runt om i Amerika, särskilt i de centrala staterna rapporteras flera fall om året av enorma, svarta fåglar, med vingbredder på över 5 meter, en del med stark dragning åt pterosaurhållet. Huruvida dessa iakttagelser kan vara trovärdiga, och vad det i sådana fall rör sig om vet vi i nuläget inte.

Rapporter om andra stora fåglar i mer färgglad skrud förekommer också.

En annan flygande kryptid är den s.k. Jersey-djävulen, men den ska jag skriva om i en annan post.

Här i Sverige ska framför allt Blekinge ha varit hårt ansatt av diverse bevingade kryptider.
Halengamen är en svensk flygande kryptid som rapporterats från sjön Halen i Blekinge. Det ska vara en gam-liknande varelse med fiskfjäll istället för fjädrar som rör sig lika bra i luften som under vattnet. Den har t.o.m. fått det vetenskapliga namnet Sarcorhampus Papa Halensis.  Sarcorhampus Papa är annars kungsgam och håller till i Syd- och Centralamerika och då det finns gamar på närmare håll geografiskt sett så undrar jag varför den fått just den benämningen. Läs mer om Halengamen här.

Leharven sades vara en pterosaur-liknande varelse I Karlshamnstrakten i Blekinge. Varelsen leder kunde ses genom skinnet då den flög framför månen och det var synnerligen olämpligt att se detta då det ledde till blodig hosta.

I Jämshög i Blekinge ska en gam av enorma proportioner ha härjat. Den ska ha svept ner och tagit en oxe.

Nattravnen ska ha härjat i Skåne och Blekinge och beskrevs som ett fjäderlöst fågelliknande monster som var nattaktiv och kunde sluka ensamma nattsuddare.

UFO’n är väl annars det mest rapporterade himlafenomenet. Det har aldrig varit mitt huvudsakliga intresse så bättre information om dessa finns nog att hitta lite överallt. Jag vill bara nämna en del av de ”utomjordiska raser” som sägs ha besökt jorden i tusentals år.
173Reptilians. Skulle kanske kunna kallas reptilier på svenska och anses vara en tyrannisk, krigisk ras som infiltrerat regeringar och militära anläggningar världen över. Enligt den Brittiske författaren David Icke är de mellan 1,5 och 3,7 m höga och har ödle-/ reptil-/ drakliknande drag och hud, livnär sig på bl. a. blod och besitter förmågan att ändra fysisk skepnad.

greyAlien_Colstudy1_abakerGreys. Den klassiska lilla grå utomjordingen med stort huvud och stora ögon. Påstås vara en slav-ras till reptilierna och sägs vara involverade i skumma genetiska experiment här på jorden.

Arcturian_Clan-139x166Arcturians. Sägs vara en välvillig, högt utvecklad ras som har beskyddat jorden mot reptilier och greys sedan länge. Utseendemässigt påminner de om greys men sägs vara större och mer mänskliga i sitt utseende.

Pleiadian_UFO_ET_Communications_96609024_thumbnailPleiadians. Kallas också Nordics eftersom de är högvuxna med nordiskt utseende och ljust hår. Sägs vara välvilliga, högt andliga varelser som sägs bekymra sig för världsfreden, miljön och vilja hjälpa oss i vår andliga utveckling.

Ancient aliens. Uttrycket kommer från teorin om att världen i historisk tid besökts av utomjordiska raser som hjälpt oss utvecklas. Historiska källor från bl. a. Hopi-indianerna, Egyptierna, Maya-folket, Aztekerna och många andra civilisationer nämner underliga fenomen om farkoster som kom från himmelen, liknande moderna UFO-iakttagelser.

En annan sak folk börjat se ofta på himlen under senare år är halvtransparenta till opaka ”varelser” som påminner om rockor. Oftast är dessa vita till genomskinliga och rör sig på himlen som en rocka simmar i vattnet.

Se även Grundkurs: Övriga kryptider för fler flygande varelser.

Ett fenomen där inget ses utan enbart hörs har pågått under några år. Underliga ljud hörs från himlen. Allt från höga, dånande ljud som från basuner till konstiga pulserande, metalliska ljud och oförklarliga smällar som av explosioner. Dessa oförklarade ljudfenomen har rapporterats från hela världen, men särskilt från det norra halvklotet av någon anledning. Teorier rör sig om hemliga flygvapen, utomjordiska skepp och att ljuden kommer från jorden p.g.a. vårt missbruk av den, t.ex. att det skulle ha något att göra med ”fracking”, dvs. hydraulisk spräckning för att utvinna fossila bränslen. En del tror att det har något att göra med HAARP.
Jag har ingen aning om vad det kan vara men det dök upp ungefär samtidigt som flockar av fåglar föll döda från himlen på flera ställen världen över, t.o.m. här i Sverige.
Jag har hört ett av ljuden två gånger, en gång på natten och en gång på dagen och då lät det som i det första videoklippet här nedan.

Publicerat av

The Cloaked Hedgehog

Scorpio woman who thinks too much. Born 1972. Interested in both science and so-called pseudoscience. Interested in history, anything from personal- genealogy, local history, Norse history, human history to the history of the entire universe. Interested in psychology, spirituality. Mostly interested in THE TRUTH. No games, nothing hidden, just the ultimate truth. Plagued by physical as well as psychological ailments but also thankful for those since they have made me the person I am today.

Lämna en kommentar